Kako se socijaliziraju djeca obrazovana kod kuće?

Socijalizacija homeschooling djece ostvaruje se kroz cijeli niz aktivnosti, druženja i interakcije u svim područjima života.

Kako se socijaliziraju djeca obrazovana kod kuće?

Ovo je jedan od najčešćih mitova o obrazovanju kod kuće. Školska socijalizacija omogućuje socijalizaciju vršnjaka, često bez odgovarajućeg nadzora (zbog vrlo visokog omjera učenika i nastavnika).
Obrazovanje kod kuće pruža djeci priliku da se uključe i druže sa svim uzrastima i kroz širok raspon iskustava.
Djeca koja pohađaju kućnu školu uživaju velikodušnu fleksibilnost rasporeda. Ova potonja im omogućuje da se uključe u aktivnosti, sport i događaje sa svojim vršnjacima. Homeschooleri mogu sudjelovati u školskim udrugama, plesnim sastavima, laboratorijima, predstavama. Njihova iskustva u socijalizaciji s vršnjacima su jednaka onima njihovih vršnjaka iz javnih/privatnih škola.
Ali čitajte dalje, za djecu koja se školuju kod kuće ima još...
Kada se obrazuju kod kuće djeca se socijaliziraju sa osobama svih uzrasta!
Uče komunicirati s poštovanjem s mlađima i starijima. Razmislite na trenutak kakav je to izniman dar za mladu osobu – naučiti vrednovati i komunicirati kroz čitav spektar dobi i iskustava čovječanstva.
Djeca koja se obrazuju kod kuće često volontiraju u pučkim kuhinjama, u svom susjedstvu, zajednici i lokalnoj crkvi. S tako širokim i raznolikim iskustvom, djeca obrazovana kod kuće uče se izražavanju empatije prema bližnjemu i socijaliziraju se u toliko raznolikim situacijama da im je jednako ugodno razgovarati s dvogodišnjakom, 12-godišnjakom, 20-godišnjakom ili 92-godišnjakom.
Zbroj svega toga upotpunjuje mladu osobu koja je socijalizirana na vrlo zdrav način, formirana u empatiji, koja uvažava različita iskustva, komunikativna je i potpuna.